FIRST LEGO League Explore

FIRST® LEGO® League Jr. este un program educational STEM, non competitional, pentru copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 10 ani. In fiecare an, FIRST® LEGO® League Jr. propune o noua si captivanta provocare (inspirata din realitate) menita sa starneasca creativitatea copiilor.

Fiecare echipă, de pana la 6 membrii, incepe explorarea acestei aventuri cu ajutorul unui model inspirational LEGO® Education. Folosind acest model ca un punct de pornire, membrii echipei vor proiecta propriu model folosind piese LEGO®. Pe masura ce lucreaza cu LEGO Education WeDo, vor invata aptitudini de baza in inginerie si programare pe care le vor folosi ca sa aduca la viata propriul model.

Echipele vor documenta munca lor in caietele de lucru (Engineering Notebook)
si vor impartasi experienta lor printr-un poster (Show Me Poster). Pe tot parcursul sezonului, echipele vor lucra respectand valorilor fundamentale, ce stau la baza FIRST LEGO League Jr., ce promoveaza inovarea, lucrul in echipa si profesionalismul demn (Gracious Professionalism®).

FIRST LEGO League Junior in Romania

Incepand cu 2017, FIRST® LEGO® League Jr. este disponibil si copiiilor din Romania! Asociatia pentru educatie STEM creativa, in calitate de partener operational, este organizatorul competiei FIRST® LEGO® League Jr. la nivel national.

In Romania, FIRST® LEGO® League Jr. are in prezent un sigur eveniment: expozitia  nationala, ce este organizata de regula in februarie-martie, la Bucuresti.

Tematica sezonului 2019 – 2020: Sa construim o lume mai buna, impreuna!

Intrati pe site-ul FIRST® LEGO® League Junior Romania pentru a afla mai multe detalii!