Comunicate de Presa

Data: 24.08.2023

După anunțul făcut de Asociația CRESTEM privind renunțarea la rolul de Partener Operațional începând cu 1 august 2023, LEGO Education și FIRST (Foundation for Inspiration and Recognition of Science and Technology – Fundația pentru Inspirație și Recunoaștere a Științei și Tehnologiei) au lucrat la găsirea unei soluții care să permită echipelor din România să participe la noul sezon 2023-2024, MASTERPIECETM.

Ca soluție temporară, Asociația HelloWorld, în prezent Partener Operațional pentru Ungaria, va prelua rolul de organizator oficial al sezonului MASTERPIECE în România. Echipele din România se vor putea înscrie și participa la evenimente oficiale, fie în Ungaria, fie în România. Asociația HelloWorld organizează competiții regionale din 2016, iar din 2020 este responsabilă de organizarea programului educațional FIRST LEGO League în Ungaria ca partener național.

Începând cu 1 septembrie echipele din România se vor putea înscrie folosind website-ul romania.firstlegoleague.hu. Detaliile privind cerințele de înregistrare și structura sezonului vor fi publicate pe site-ul menționat mai sus cât mai curând posibil. Toate informațiile suplimentare vor fi furnizate de Asociația HelloWorld, care poate fi contactată prin e-mail la fll@helloworldegyesulet.hu.

Asociația CRESTEM urează Asociației HelloWorld și tuturor echipelor din România și Ungaria să aibă un sezon fantastic și să creeze împreună cea mai bună CAPODOPERĂ (MASTERPIECE)!

Continuați să învățați și nu uitați să vă distrați!
Asociația CRESTEM

Descarcă comunicatul în format PDF


Data: 31.07.2023

Chiar de la înființarea sa în 2016, Asociația pentru educație STEM creativă (CRESTEM) a avut ca obiectiv facilitarea accesului elevilor din România la programe educaționale STEM sau STEAM de înaltă calitate. Credem că elevii au nevoie de îndrumare și continuitate în educația pe care o primesc, astfel că suntem interesați de proiecte cu impact pe termen mediu și lung. În timp ce ne implicăm în campanii de conștientizare legate de programare și robotică, cum ar fi EU CODE WEEK, EU ROBOTICS WEEK, HOUR OF CODE, ne concentrăm în principal pe programe ce oferă o interacțiune și educație STEM sau STEAM completă și practică.

În ultimii 7 ani am fost partenerul operațional pentru programul FIRST LEGO League în România. Programul FIRST LEGO League a fost creat de FIRST (Foundation for Inspiration and Recognition of Science and Technology – Fundația pentru Inspirație și Recunoaștere a Științei și Tehnologiei) și LEGO Education. Din 2016, comunitatea din jurul FIRST LEGO League a crescut în România de la 23 de echipe în 2016 la peste 140 de echipe în 2023. Suntem extrem de recunoscători pentru profesorii, părinții și voluntarii noștri extraordinari fără de care FIRST LEGO League nu ar fi putut exista și ajunge la atât de mulți copii.

După o analiză atentă și luând în considerare mai multe scenarii, am ajuns la concluzia că cea mai bună abordare pentru evoluția pe termen lung a programului FIRST LEGO League în România este ca Asociația CRESTEM să renunțe la rolul de Partener Operațional. A fost o decizie extrem de dificil de luat și ne cerem scuze echipelor, susținătorilor și voluntarilor noștri pentru orice impact negativ pe care îl va avea pe termen scurt, dar suntem încrezători că aceasta este cea mai bună modalitate de a asigura dezvoltarea pe termen lung a programului FIRST LEGO League în România.

În timp ce se găsește un nou partener FIRST LEGO League pentru România, suntem în proces de a pune în aplicare o soluție temporară pentru a permite echipelor să participe la sezonul următor, MASTERPIECE. Informații detaliate vor fi disponibile în următoarele săptămâni, dar între timp, vă rugăm să păstrați linia de comunicare deschisă cu noi, ca de obicei.

Asociația CRESTEM, va continua să susțină și să fie implicată în programe educaționale STEM sau STEAM de înaltă calitate. Vom explora noi oportunități și experiențe de învățare prin programe precum CISCO Networking Academy (Asociația CRESTEM este academie recunoscută din 2020) și CompTIA (Asociația CRESTEM este partener academic din 2021).

Vă mulțumim tuturor pentru această oportunitate și experiențele uimitoare pe care am reușit să le creăm împreună de-a lungul acestor ani. A fost o călătorie deosebită și un privilegiu să facem parte din această mare comunitate!

Continuați să învățați și nu uitați să vă distrați!
Asociația CRESTEM

Descarcă comunicatul în format PDF