FIRST LEGO League Challenge

FIRST® LEGO® Leagueeste un program dedicat copiilor si tinerilor (9 – 16 ani), ce are ca scop introducerea acestora in lumea fascinanta a stiintei si tehnologiei, prin intermediul unei abordari sportive.

Obiectivele FIRST® LEGO® League sunt de a:

  • entuziasma copiii si tinerii cu privire la stiinta si tehnologie
  • familiariza participantii cu ideea de spirit de echipa
  • incuraja copiii si tinerii sa rezolve sarcini complexe intr-un mod creativ


Componenta de baza a FIRST® LEGO® League este reprezentata de un turneu de robotica organizat intr-o atmosfera vesela, in cadrul caruia copiii si tinerii sunt provocati sa rezolve o „misiune” complicata, cu ajutorul unui robot. Copiii, organizati in echipe, vor cerceta un subiect dat, vor planifica si realiza programarea si testarea unui robot autonom pentru a rezolva misiunea data. Echipele FIRST® LEGO® League au posibilitatea de a experimenta toate etapele din cadrul procesului de dezvoltare al unui produs real: rezolvarea unei probleme sub presiunea timpului, cu resurse insuficiente si a unor concurenti necunoscuti. Participand la FIRST® LEGO® League se pot experimenta/simula toate aspectele unui mediu de afaceri real.

FIRST LEGO League la nivel international

FIRST® LEGO® League, este o competitie internationala de robotica si solutii inovatoare, adresata copiiilor cu varsta cuprinsa intre 9 si 16 ani lansata in 1998, de catre fundatia FIRST (Fundatia pentru Inspiratie si Recunoastere a Stiintei si Tehnologiei / For Inspiration and Recognition of Science and Technology), in parteneriat cu LEGO® Education.

FIRST LEGO League in Romania

Incepand cu 2016, FIRST® LEGO® League este disponibil si copiiilor din Romania! Asociatia pentru educatie STEM creativa, in calitate de partener operational, este organizatorul competiei FIRST® LEGO® League la nivel national.

In Romania, FIRST® LEGO® League are in prezent un sigur nivel: etapa nationala (finala nationala). Etapa nationala este organizat de regula in luna martie, la Bucuresti.

In functie de numarul de echipe inscrise si resursele disponibile (voluntari, sponsori, parteneri), structura sezonului se poate adapta prin extinderea la 2 sau 3 nivele: etape regionale (calificari), respectiv etape judete sau locale (pe orase).

Echipele de pe primele locuri la etapa nationala vor fi invitate sa participe la unul dintre evenimentele internationale (World Festival sau Open Championship). Numarul invitatiilor si al evenimentelor internationale variaza de la sezon la sezon. 

Tematica sezonului 2019 – 2020: Sa construim o lume mai buna, impreuna!

Intrati pe site-ul competitiei FIRST® LEGO® League Romania pentru a afla mai multe detalii!